Oglindă

Dacă acel copil de acum un deceniu s-ar privi în oglindă, cum ar reacționa văzându-mă, lovindu-și privirile de privirile mele? Ar fi îngrozit? Ar fi uimit? Ar fi dezamăgit? Dar, nu în ultimul rând, s-ar recunoaște pe sine? Ar lovi cu palmele în oglindă, totul pentru a afla răspunsuri care să-i ușureze realitatea. Mi-ar cere cu lacrimi în ochi și cu suspine frânte să îi explic viitorul, căci acel copil nu-l putea nici măcar concepe.

Am trăi momente de tăcere. Chipul mi-ar deveni cioburi în pumnii mici, însă aș continua să-l privesc tăcută în ochi. Mă voi uita la ceea ce obișnuiam să fiu, iar furia trecutului se va uita la ceea ce nu e sigur că și-ar dori să devină. O punte care se va clădi între priviri, trecând prin sticlă. Cu toții ne-am zărit cel puțin o dată eul nostru viitor în oglindă, însă câți am recunoaște public acest lucru? Câți am recunoaște acest lucru față de noi? Câți ar recunoaște că s-au văzut demoni, nesiguranță, frică și goană? Nimeni.
Am acoperi oglinda cu un material gros, de parcă am fi nevoiți să purtăm doliu în casă. Ne vom feri de oglindă. Vom pleca, ne vom căuta un alt drum, ori vom alerga orbește pe drumul pe care îl mai avem de mers, prinzând forță.

Mereu fugim de noi, de ceea ce suntem. Trecut, prezent sau viitor, un singur suflu le trăiește. Ne vom îndrepta chipul spre alți oameni, admirându-i, idolatrizându-i. Vom ajunge să slujim iluzii, totul pentru că ne este teamă să ne modelăm realitatea. Admirăm oameni care escaladează munți, noi pierzându-ne pe drumuri de țară. Însă uităm că acești oameni pot pieri în avalanșe, timp în care noi pășim pe șosea, iar acest lucru ar avea loc mult mai repede dacă nu ne-am pierde timpul uitându-ne la munți.
Privindu-ne în oglindă avem doar două opțiuni: să o curățăm de impurități, pentru a crea o imagine mai plăcută, sau să o spargem și să căutăm alta.

Suntem așa cum suntem. Este o cursă contra noastră. Noi ar trebui să ne fim singurul punct de referință. La urma urmei, viața nu este despre cât de plăcut ești în ochii altora, ci cât de suportabil ești pentru tine atunci când rămâi singur.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close