Un ghidon pe care încă îl țin strâns

-Promiți că nu-mi dai drumul?

-Promit. Te țin bine. Haide, pedalează!

Cu mânuțele mici, care se încolăceau cu greu pe ghidon, tremurând, am început să pedalez. Nu știam cum anume se întâmplă așa ceva, dar procesul a devenit mecanic. Nu mă gândeam cum să pedalez peste două minute. Nu îmi calculam mișcările. Nici nu cred că exista pic de migală în mișcările mele haotice, produse de lipsa mea de putere de a ține ghidonul drept. Înaintam șerpuit, dar înaintam. Noi mereu simțim când ne dați drumul. Am simțit că i-ai dat drumul portbagajului din spate. Am simțit eliberarea. Dar nu am protestat. Am înțeles că ai încredere în mine. Am înțeles că tu știi mai bine decât oricine că pot înainta, chiar și șerpuit. Am înțeles că mă petreci din priviri, cu o lacrimă curgând pe obraz. Am înțeles ce amestec de fiori are loc în sufletul tău. Frică, mândrie, iubire.

Dacă ai fi putut, te-ai fi urcat chiar tu pe bicicletă și ai fi înaintat pe ea în locul meu. Dar nu ai făcut-o, căci ai înțeles că nu poți face totul pentru mine. Ai înțeles că trebuie să mă lași să mă izbesc de asfalt, să am genunchii plini de sânge și răni, m-ai lăsat să dau cu capul de câteva ori. Și ai fost acolo pentru a-mi spune că este în regulă. Că pot merge mai departe. Că sunt puternică. Chiar după ce m-am întors cu spatele la tine și mi-am luat avânt, lacrimile au început să-ți inunde chipul. Dar nu m-ai lăsat niciodată să le văd. Nu mi-a fost niciodată frică, iar asta doar pentru că ai avut tu grijă să simți și frica mea. Să-i simți vitalitatea și durerea. Să o simți curgând prin tine.

Astăzi îmi e frică. Nu pentru că tu ai fi încetat să trăiești și frica mea, ci pentru că am înțeles că tu ești îngerul păzitor după care mă uitam pe cer atunci când eram mică. Doar că tu nu ești un înger care îmi stă pe umăr. Tu ești îngerul care îmi oferă un umăr pe care să plâng și să adorm.

Nu ți-o spun prea des, dar te iubesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close