Un amalgam despre cât de puțin te doresc

Dacă mi-e dor de tine? Ciudat, dar nu știu. Tremur la auzul vocii tale, un glas care nu mai are speranța de a mă chema din necuprins. O voce tremurândă, care nu mai reușește să articuleze două silabe în momentul în care te privesc cu durere. În momentul în care îți reamintesc din priviri greșeala ta, momentul în care îți șoptesc printre gene gravitatea faptei tale. Chipul tău plecat.
Totul a fost la nivel platonic. Nu te-am lăsat să te îndrăgostești. Totuși, păcatele mele, nu știu cum ai reușit. Ei bine, există oameni care iubesc furtunile mai mult decât soarele.
Nu mi-e dor de tine. Mi-e dor de copilăria ta, de încercările nereușite de a-mi mărturisi dragostea ta. De momentul în care simțeam că îți dorești să mă săruți, iar eu dispăream. Momentele în care îmi luam adio, neîndreptând nici măcar o suflare spre tine.
Nopțile în care îmi mărturiseai indirect dragostea prin scrisori online. Și râdeam. Râdeam de naivitatea ta. De modul stângaci în care îmi conturezi ființa în granițele imaginației tale. Modul tău copilăresc de a te supăra din orice. Lupta pe care o porți cu propria viață. Temerile pe care ți le cunosc, dar pe care nu le împărtășesc. Dorințele tale carnale, pe care le trezesc și pe care le părăsesc brusc. Nu te iubesc. Nu te-am iubit niciodată. Ești gelos, înțeleg, dar pentru ce? Pentru fericirea mea, cea care refuză să te includă în patrimoniul propriu? Pentru iubirile mele neîmplinite? Nu te pot iubi. Prin nimic. Cu atât mai puțin nu pentru că ai greșit, ci pentru că nu ți-a părut rău. Dacă mă așezi pe un piedestal, te rog să mă dai jos cât de frumos poți. Nu mai arunca cu sufletul meu de toate zidurile, încercând să mă reasamblezi.
Ești mult prea gol de conținut pentru mine. Mult prea copil. Mult prea ușor de înțeles.
Sunt un suflet. Nu te pot iubi, acesta îmi e destinul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close